fredag 25. september 2009

Notisbok-funn

Jeg har alltid hatt en strekt facinasjon og kjærlighet til bøker. Ikke nødevndigvis innholdet (selv om jeg er glad i å lese), men selve boken som gjenstand. Jeg får ikke nok av bøker, og jeg har sannsynligvis flere bøker enn jeg noen gang rekker å lese......og notisbøker.......
Her om dagen var jeg på jakt etter en veldig enkel notisbok i passe størrelse; jeg har funnet ut at det kan være kjekt å ha med seg mål på vinduer, møbler, fargekoder på malingen på stua o.s.v, og trengte derfor en bok som dette kan noteres i, både det jeg har hjemme og på hytta. I tillegg å til dette trengte jeg også et sted å notere hva vi må huske å ha med oss på hytta neste gang, og hva som skal tilbake. Med rimelig nybygd (og ikke helt ferdig innredet) hytte er dette nødvendig!
Og jeg fant, jeg fant!
Ikke en kjedelig bok som jeg hadde tenkt å dekorere selv, men denne:

Notisboken fra PiP Studio måtte selvfølgelig bli med hjem. Helt aldeles perfekt. Passe størrelse (A6), fiiiiiiin, og med strikk rundt. Og gullkantede ark. Ferdig pyntet! Kan det bli bedre.


Og noen dager senere fant jeg denne fine dagboken for neste år. Jeg prøver å være flink til å notere ting som har skjedd, og det blir lettere når jeg har en slik bok. Den kostet litt, men det får så være. Selb om det er drøye tre måneder til jeg kan ta den i bruk så lurer jeg allerede på hva jeg kommer til å få notere i den......
torsdag 17. september 2009

Sårt tiltrengt fornyelse på kjøkkenet

Junior har vært på øving i dag (som han er to dager i uka), og da benyttet jeg som så ofte ellers tiden til å få gjort unna noen erend. I dag var målet å få tak i fotball-muffinsformer og lys til bursdagskaka, og det fant jeg hos Traktøren. Men, på vei dit lot jeg meg lokke inn i Mitt skattekammer. Og der stod den. Posthylla som passet så fint på kjøkkenet mitt! Ikke var den hårreisende dyr heller. Hylla er fra Nordal, og fikk plass på kjøkkenet hvor det
fra før av stor et kokebok-stativ proppfullt av papirer, oppskirfter, takeaway-menyer og egentlig veldig mye som burde vært ryddet bort eller kastet.
De fleste av papirene er ryddet bort, og stativet er satt bort (det kommer til å få seg en runde med spraymaling).
Sammen med salt- og pepperbøsse i plett, en gammel kopp og ei sandkakeform med lys i ble den perfekt på en plass som før bare har vært rot.

Koppen er kjøpt i ei antikvitetsbu i Helgeroa (tror jeg).


Salt- og pepperbøssene er arvegods fra min manns gudforeldre.Gardenia - oppdatering

Det går da stadig framover med Gardeniaen min, den begynner å ta form nå. Jeg nyter fortsatt å jobbe med denne sarte fargeskalaen, det får meg til å slappe av etter en hektisk dag. Men, jeg blir nok lei av den etterhvert også....


tirsdag 8. september 2009

Bursdaginvitasjoner

Junior har bursdag om ikke så lenge, og da må det invitasjoner til. Jeg hadde lyst til å lege dem selv i år, og med juiors ønske om fotball-invitasjoner endte jeg opp med disse.
De er supenkle å lage:
Skjær ut et rundt kort i hvit kartong, og lim på en fotball-diecut. Jeg har brukt Revolution Soccer Ball fra Quickutz.Oppdatering Gardenia

Ting går framover: sånn ser Gardeniaen ut nå.
Gardenia (Gardenia Jasminoides) er potteplante som opprinnelig stammer fra Kina. Den ble tidligere brukt i brudebuketter, og kan også brukes som smakstilsetning i te.

Hyttetur med survival-kit (Weekend trip with survival-kit) - Friday sketchers 68

En ny uke er godt i gang, og jeg kan se tilbake på en ganske produktiv helg. Siden værmeldingen ikke var så bra, bestemte jeg meg for å ta med meg det jeg trengte for å lage ferdig juniors bursdagsinvitasjoner, og med det samme jeg var oppom hobbyrommet "rasket" jeg med meg litt annet også, i tilfelle jeg skulle få tid til å lege noen kort.
Været viste seg å bli bedre enn ventet, men jeg fikk likvell sendt gutta (junior og husbonden) i fjæra en tur, så mor fikk "jobbe" i fred. resultatet ble 13 stk. bursdagsinvitasjoner, to 15x15 kort, et lite kort og en ATC.
Her er mitt "survival-kit":

Me and my family spent last weekend on out country-home, and the weekend turned out to be quite productive. Since the weather-forcast wasn't too good I chose to bring the supplies I needed for my sons birthday-invitatione. I also piced up a few other supplies - in case I got time to make som cards too.
The weather turned out to be better than forecasted, but I still got time to do the invitations, and also two 6"x6" cards, one smaller card and an ATC.
Here's my "survival-kit":
Og her er resultatet:
And here's the results:


Dette kortet er laget etter denne ukens skisse på Friday Sketchers.

This one is my solution to this weeks sketch at Friday Sketchers.

Supplies:
Bazzil cardstock
Making Memories Paperie Mocha patterned papers
Prima Artful Collage flowers
Half pearls form Kort&Godt
Doily Lace vorder punch from Martha Stewart
Unknown stamp
(The sentiment is Norwegian and says something like "It's your birthday!"
Whispers Ink

Dette er laget etter forrige ukes skisse på 2 sketches 4 you.

This one is my solution to last weeks sketch on 2 sketches 4 you.

Supplies:
Bazzill cardstock
K&Company Brianna patterned papers
Prima Artful Collage flowers
Cotton lace (bougth from a florist...)
Whispers Ink

Dette lille er også laget etter samme skisse som det forrige.

This small card is also made form the same sketch at the last one.

Supplies:
Making Memories Paperie Mocha patterned papers
Prima Artful collage flowers
Whispers Ink


Til sist: ATC'en.

At last, the ATC

Supplies:
Bazzill cardstock
K&Company Brianna patterned paper
Prima Artful Collage flower
Lace fram Kort&Godt
Whispers Ink

torsdag 3. september 2009

Gardenia, den spede start

Jeg har begynt på neste blomst, Gardeniaen, og slik der den ut i dag. Jeg prøver å holde meg mest mulig til en farge (for å gjøre meg ferdig med den), men går selvfølgelig lei.....

Awad/ utfording

Jeg har fått en award fra Therese i Huset med de rare i. Huset et faktisk veldig koselig, og Therese er ei hyggelig jente. Anbefaler på det varmeste et besøk hos henne.
Med awarden fulgte det en utfordring: skrive 10 ting om seg selv.


Vel, her er 10 sannheter om meg:
1. Jeg er stolt av mine to sangere (gubben og junior).
2. Jeg liker ikke å gjøre rent
3. Jeg er egentlig veldig systematisk, hvis jeg har tid nok......
4. Jeg har en tendens til å måtte samle alle fargene eller arkene i en papirserie, et garnmerke osv.
5. Jeg har for tiden ikke oversikt over hva jeg har av papir og stæsj
6. Jeg tar gjennomsnittlig 600 bilder på en ukes ferie/ tur
7. Jeg har ikke printet bilder på over tre mnd.
8. Jeg hater å gå til tannlegen (er det NOEN som liker det???)
9. Jeg synes jeg er flink til å brodere
10. Jeg er ikke redd for veps, og klarer å stå helt stille når de flyr forran ansiktet mitt.

Awarden (og utfordringen) sende jeg videre til:

- min kjære kollega Janne (og hennes krimskrams)

- scrappevennine Anne (og hennes kreative hule)

- flinke Lisbet (og hennes hobbyside)

Det får holde for i dag!

onsdag 2. september 2009

I glass og ramme

Jeg har nylig fått rammet inn to av mine "mesterverk". Leverte dem hos Modern Art Gallery i Trondheim, og fikk dem tilbake to uker senere. Det ble ikke billig, men når standard-rammer ikke passer må man bare koste på seg å få skreddersydd innrammingen. Dessuten har jeg god erfaring fra tidligere med at de gjør bra arbeid. Vel, her er altså resultatene

Det første er et broderi som har ligget ferdig lenge, sikkert et år. Og jeg tror jeg brukte over to år på å sy det. Selve broderiet måler 25 x 25 cm, og er sydd etter et mønster jeg fant i et amerikansk broderiblad. Jeg regnet ut antall sting en gang, husker ikke nøyaktig men jeg tror det var rundt 30 000. Mønsteret er tegnet av en MANN som heter Mark Saastad (nordmann som har utvandret til USA), og han har tegnet masse andre blomster også. For de broderiinteresserte anbefaler jeg et besøk på nettsiden The Silver Lining.
I skrivende stund leter jeg etter den perfekte plassen hjemme i stua å henge det opp.

Det andre er sommerfuglene som ble ferdige tidligere i sommer. Det har fått plass på stueveggen på hytta.