mandag 17. januar 2011

Saroyan skjerf

Jeg nevnte i forrige innlegg at jeg hadde et Saroyan-skjerf på pinnene. Nå er det strikket ferdig of blokket. Jeg brukte Pickles Extra Fine Merino, et garn som er en del tynnere garn enn det som er beskrevet i oppskriften. For å få skjerfet langt nok valgte jeg å fordoble antall pinner på øknings- og fellingsseksjonene (der skjerfet er skrått).

Langs hele den ene kanten av skjerfet er det en blad-bord, på mitt skjerf ble det 34 blader til sammen (orginaloppskriften har 22).
Det gikk med litt over tre nøster av garnet, og det ferdige produktet veier 154 gram. Fargen er Latte, og jeg fant disse nøstene i restekurven til Pickles for noen mnd. siden.
Strikket på pinne nr. 4.
Mål:
140 cm fra spiss til spiss
28 cm på det bredeste.

søndag 9. januar 2011

Sjekk ut disse bloggene!


Bildene er hentet fra Yarn On The House

Jeg klarte ikke å dy meg og har satt i gang enda et prosjekt - Saroyan skjerf.


Mer om dette kommer senere.
Meeen, i min jakt på mer info om designeren av skjerfet snublet jeg rett inn i en giveaway - og massevis av inspirasjon.
Liz Abinante er også damen bak Travling Woman -sjalet og mye annet lekkert.


Sjekk bloggen hennes for inspirasjon!
Giveaway'en jeg snublet over er på YarnOn the house (en ren giveaway-blogg så vidt jeg har forstått) - og er et samarbeid mellom Liz Abinante, YOTH og The Plucky Knitter.
søndag 2. januar 2011

Nytt år - nye prosjekter

Godt nyttår!
Jul, romjul og nyttårsfeiring er unnagjort, og samtidig tolv sammenhengende dager fri.
Tradisjonen tro har vi vekslet på å spise middag hjemme hos oss, foreldrene mine og svigers, og siste del av friperioden (inkl. nyttårsaften) ble tilbragt på hytta.
Den største opplevelsen ble vel å se junior stå i første rekke i Nidarosdomens Guttekor for første gang på selveste julaften. Jupp, jeg er stolt mor til en 1. sopran.
Med det nye året følger også nye prosjekter, deriblant et skjerf. Skjerfet kom jeg over helt tilfeldig da jeg var på jakt etter mønster/ inspirasjon til noe Svale-garn jeg plukket opp fra restekurva på Jens Hoff. (Hva det ble ut av Svale-garnet - som forøvrig ar gått ut av sortimentet - er en annen histore - den kommer senere).

Skjerfet har mønster hele veien, og strikkes rundt i Daletta.

Slik omtrent vil det bli. I og med at Dale har forandret litt på fargene på Daletta strikker jeg ikke helt de samme fargene som på bildet; jeg bruker en mye mørkere brunfrge og en noe lysere gråfarge.