torsdag 2. september 2010

Innimellom...et langtidsprosjekt

Inspirert av så mange andre dyktige damer så har jeg startet på et langtidsprosjekt; heksagonteppe. Første gang jeg så et slikt var i headingen på Felisis blogg. Fra hennes blogg ble jeg ledet til Igis verden, hvor jeg fant en veldig grei oppskrift på disse sekskantene.
Så var det bare å rote i skuffene etter passende garn, og jeg endte opp med Petunia. Supplerte med noen farger til, og heklet i vei.

Jeg har ikke noe mål om når jeg skal være ferdig, målet er vel heller å hekle alle mulige kombinasjoner av de fargene jeg har valgt meg (har supplet med enda to til siden bildene ble tatt).

Jeg har en tendens til å ende opp med noe pastellfarget eller noe i blå- eller bruntoner når jeg setter i gang med et prosjet, men denne gangen ble det masse farger, lyse og mørke. Jeg finner selvfølgelig noen "favoritter" blandt disse, f.eks. den som er fremst på bildet her.


Jeg har tatt tipset fra Igi om å hekle sammen lappene med den ytterste ongangen, så foreløpig er det bare rundinger, ikke sekskanter. Sekskanten tar form når siste omgang hekles. Jeg skal ha hvit kant rundt mine.


For mer heksagon-inspirasjon:
1 kommentarer:

Felisi sa...

Hyggelig å kunne være til inspirasjon! :)
Fine farger du hekler med, gleder meg til å se når du begynner å montere :)
Jeg hekler dem også sammen, men kun i den bakre maskebuen, det blir mye penere. Synes jeg da... ;)