mandag 30. august 2010

Sjal - nytt prosjekt

Ethvert avsluttet prosjekt rettferdiggjør begynnelsen på minst et nytt, er det ikke slik vi håndarbeidsfolk tenker?
"The real thing" (d.v.s. det turkise volangskjerfet som jeg har strikket på de siste ukene) ble ferdig i går, og ga plass i strikkemappen til neste prosjekt: sjal.
Jeg har hatt lyst til å strikke sjal en god stund, og nå har jeg tatt mot til meg og begynt på et. Har planlagt og lest oppskriften en stund, garnet ble handlet i forrige uke (jeg skulle egentlig ut og kjøpe bokbind til juniors skolebøker.....jeg sa jo at jeg er på garnkjøret...).
Så, i går kveld, etter å ha fellt av skjerfet og festet trådene (flink pike!) tok jeg fram garn og oppskrift igjen. Leste HELE oppskriften nøye. To ganger. Funderte. Regnet på rapporten. Kjente litt på garnet, fant trådenden inni nøstet og la ivei ut i sjalstrikke-verdenen.
Jeg har ikke kommet lenger enn at jeg ser det vokse nesten for hver pinne. Det kommer vel tider hvor det er laaangt mellom kastene og midtmaskene som strikkes i glattstrikk, men den tid den sorg. Nå sitter jeg bare og beundrer hvordan effekten i garnet kommer fram i arbeidet - herlige sjateringer i blått over mot beige. Jeg er litt svak for flerfarget garn, det blir litt mer spennende da... Dette blir en fin reise!

Litt fakta:
Mønsteret er fra Drops, og du finner det her.
Jeg har valgt å bruke det anbefalte garnet, Drops Delight, farge 07; beige/ blå mix.
Utenpå er alle nøstene beige-melerte.....

men inni kommer det blå fram. Nyyydelig!

Og jaggu runda jeg ikke 100 innlegg med dette...
HURRA!
(Jeg må seriøst få i gang en candy snart....)

4 kommentarer:

★ Stinemor ★ sa...

Så spennende! Titta på linken for å se hele, og det sjalet så virkelig flott ut.. :) Du blir nok kjempe fornøyd!
Lekker farge - flerfarget garn er jo veldig spennende siden man ikke helt vet hvordan resultatet blir.
Jeg har faktisk noen nøster Delight liggende i fargene grå og rosa... - bare MÅTTE ha de! :)

Ha en flott dag!

Janne sa...

Du er og blir min nye strikkeguru, Ingunn! For et fint garn, gleder meg til å se hvordan det blir til slutt!! Prøver å strikke litt her hjemme jeg også, det er lange dager for tiden. Nå er det votte-prosjekt til jul, men det går litt trått. Energien strekker liksom ikke til DET engang:( Savner dere på Lerkendal, og skulle ønske formkurven skøyt i været snart så jeg kunne kommet meg nedover igjen. Tenkte å prøve meg i dag på avskjeden med Tove, men det går ikke. Prøver igjen til felleslunchen neste uke, så si fra om det skulle bli endringer på datoen! Ser du skal bake, så da må jeg ta turen;)
Hils gjengen!

Klem-klem

Lisbet sa...

Sjalet så kjempefint ut. For ikke å snakke om garnet. Det fristet veldig å prøve.Lurer på om det egner seg til heklet englemaskessjal.
Håper vi får se det ferdige resultatet. Med den iveren du legger for dagen så atr det vel ikke så lange tiden tenker jeg.
har du fått tovet veska du strikket i sommer?

Lisbet sa...

Glemte å si det forresten. jeg har kjøpt meg maskemarkører jeg og etter å ha blitt tipset i bloggen din:-)