lørdag 10. oktober 2009

Perlestrikk

Det er mange år siden jeg slo fra meg å strikke store prosjekt sånn som gensere o.l., og jeg har ikke strikket så mye i det hele tatt de siste åra. Men, i går startet jeg på et prøveprosjekt som jeg må innrømme har fått meg litt hekta. Strikking med perler. Har jo alltid syntes at pulsvarmere med perler har vært fint, men det var ikke før i forrige uke at jeg fikk troen på at kanskje til og med jeg kunne klare å strikke sånne. Jeg har nemlig trodd at de skulle strikkes rundt (med fire pinner), men det trenger de jo ikke. De kan fint strikkes fram og tilbake i rillestrikk. Mer perler.
Mønster fikk jeg av min snille kollega Hilde, og da var ikke veien til Jens Hoff lang; tre nøster Tynn alpakka og et glass med perler.
Etter intensiv perle-træing (348 perler.....) og prøvelapp (noe jeg ikke skjønte vitsen med i mine yngre strikkedager....) kom jeg godt i gang, og etter intensiv strikking i går kveld og i morrest er jeg kommet neste halvveis på en pulsvarmer. Har allerede planene klar for neste par også, jeg...

2 kommentarer:

Janne sa...

Å, så fine, Ingunn!!! Gleder meg til å se de ferdige:)
Klem, Janne

Anne sa...

Så flotte pulsvarmere du strikker! Det er kjempemorro å strikke med perler, og det blir jo så lekkert. Har strikket noen par sånne jeg også.

Filthjertet kjøpte jeg på Ciri på Stjørdal. Og hvite av samme typen kjøpte jeg på Brekstad. Men tror kanskje at Panduro kan ha dem også..

Klem fra Anne