lørdag 27. november 2010

Gi-vekk hos HunniPunni

Hunnipunni feirer at hun forlengst har passert 20 000 lesere (og det er ikke rart, ta en vanrdring i bloggen så finner du fort ut hvorfor) med å gi bort et av disse nøstene til en strikker, eller en strikket gave til en ikke-strikker.

Som dere ser er det yummy garn - Wollmeise og Little Traveller (er som tidligere nevnt fortsatt på garn-kjøret, så Wollmeise står høyt på ønskelista!).

Jeg velger meg den lilla Wollmeise'n.

tirsdag 9. november 2010

Back on Tracks - The Midland Red

Strikkepinnene er lagt til hvile for tiden, til fordel for dette toget jeg knotrer fram med nål og tråd. Det har hvilt siden jeg fikk strikkedilla under den store kommunestreiken i sommer.
Selv om det stod slutten av mai på kalenderen var det fortsatt behov for ull under rumpa når man oppholdt seg stort sett hele dagen utendørs (en av ulempene med å bo nord for Dovre). Broderi er heller ikke det optimale ute-håndarbeidet, og langt mindre sosialt enn rillestikking.
Etter hvert som både strikkepinner og heklenår ble aktivisert ble dette toget dytet lengre og lengre ned i UFO-kurven (U-Ferdige Objekter), og kom ikke opp før junior spurte etter det.
Men, lang histore kort: målet er at det skal være ferdig til jul.
Slik ser det ut i dag:

(Hvis du trykker på merkelappen Broderi - The Midland Red får du med det utviklingen fra januar og til nå).

mandag 1. november 2010

Rååsa skjerf med knuter ferdig!

Skjerfet mitt er ferdig, etter mange kvelder med knute-strikking. Det var knutene jeg var mest spent på når jeg begynte på prosjektet, og etter litt fundering (faktisk ikke så mye, framgangsmåten var godt beskrevet i mønsteret) gikk det glatt! Brukte litt mer tid på å bli klok på rapporten i møsnteret - hvor jeg skulle begynne og hvorden det ble i sidene. Men det gikk seg til det også!
Dumbo stilte velvillig opp som modell, det så faktisk ut som om han trivdes i blitzregnet.

Mønster: fra Gerd Fjellanger's bok Myk design
Garn: Drops Alpaca, farge nr. 3720
Rundpinne nr. 3
Vekt: 95 g
Lengde/ bredde: 120/10 cm
Jeg har vist fram mønsteret før, på framsidden, men baksiden er faktisk litt dekorativ den også.
Det er mulig jeg kommer til å strikke skjerfet en gang til, i et tykkere garn, men da tror jeg det blir uten knuter, gitt. Det er hele 112 av dem på skjerfet, og selv om det gikk greit å strikke dem så ble jeg litt lei..
Men, jeg lærte noe nytt!
Jeg starter ikke noe nytt prosjekt akkurat nå (selv om det frister...).
Er snart ferdig med julegaven til mamma (broderi), og så var det dette toget mitt, da.
Eller rettere sagt junior sitt tog.
Her om dagen gråt morshjertet da det oppdaget at mor har vært ikke så rent lite egoistisk i det siste, og bare strikket til seg selv. Junior hadde akkurat rettet sine store blå øyne mot meg og spurt om ikke togbildet hans var ferdig snart....
Målet er derfor at toget skal ligge under juletreet i år.
Og da er det tvilsomt at det blir mer strikking på en stund.