mandag 30. august 2010

Sjal - nytt prosjekt

Ethvert avsluttet prosjekt rettferdiggjør begynnelsen på minst et nytt, er det ikke slik vi håndarbeidsfolk tenker?
"The real thing" (d.v.s. det turkise volangskjerfet som jeg har strikket på de siste ukene) ble ferdig i går, og ga plass i strikkemappen til neste prosjekt: sjal.
Jeg har hatt lyst til å strikke sjal en god stund, og nå har jeg tatt mot til meg og begynt på et. Har planlagt og lest oppskriften en stund, garnet ble handlet i forrige uke (jeg skulle egentlig ut og kjøpe bokbind til juniors skolebøker.....jeg sa jo at jeg er på garnkjøret...).
Så, i går kveld, etter å ha fellt av skjerfet og festet trådene (flink pike!) tok jeg fram garn og oppskrift igjen. Leste HELE oppskriften nøye. To ganger. Funderte. Regnet på rapporten. Kjente litt på garnet, fant trådenden inni nøstet og la ivei ut i sjalstrikke-verdenen.
Jeg har ikke kommet lenger enn at jeg ser det vokse nesten for hver pinne. Det kommer vel tider hvor det er laaangt mellom kastene og midtmaskene som strikkes i glattstrikk, men den tid den sorg. Nå sitter jeg bare og beundrer hvordan effekten i garnet kommer fram i arbeidet - herlige sjateringer i blått over mot beige. Jeg er litt svak for flerfarget garn, det blir litt mer spennende da... Dette blir en fin reise!

Litt fakta:
Mønsteret er fra Drops, og du finner det her.
Jeg har valgt å bruke det anbefalte garnet, Drops Delight, farge 07; beige/ blå mix.
Utenpå er alle nøstene beige-melerte.....

men inni kommer det blå fram. Nyyydelig!

Og jaggu runda jeg ikke 100 innlegg med dette...
HURRA!
(Jeg må seriøst få i gang en candy snart....)

torsdag 26. august 2010

The real thing....og ei strikkemappe.

Prøveprosjektet fra forrige uke ble forkastet til fordel for "The real thing" med rett garn i en sprekere farge. Det er mye mer givende å strikke når man ser at det vokser fort, og ikke minst når det blir penere enn "prøvekluten".
Så:
Volangskjerf etter mønster fra Drops, her:
Gran: en tråd Drops Alpaca og en tråd Drops Vivaldi.
Er egentlig ikke så glad i Mohair, men sammen med Alpaca funker det fint.
Og ja: det er tuuuurkiiis!

"The real thing" flyttet i går ut av plasposen og inn i min siste nyervervelse: ei strikketøymappe sydd (på bestilling) av Felisi. Stikk innom bloggen hennes (eller butikken hennes på Epla) for masse strikke- og sy-inspirasjon.
Mappa er foret med et herlig strikke-mønstret stoff, og har eget rom for garnnøstene. Da holder de seg på plass mens man strikker.
Som den utstyrsfreaken jeg er måtte jeg bare komplettere med en liten pung i de samme stoffene. Der har maskemarkørene fra Mono-Mona flyttet inn.
mandag 16. august 2010

Prøveprosjekt

Jeg måtte bare begynne med et lite prøveprosjekt i helgen; volangskjerf. Mønsteret er fra Drops, og finnes her. Hadde hverken Alpaca eller Vivaldi-garn, så det gikk etter "man tager hva man haver"-prinsippet, og jeg gikk løs med tre nøster Baby Merino og pinne nr. 5.
Er ikke helt fornøyd med dette - synes ikke jeg får den rette effekten i skjerfet. Jeg er stygt redd for at det blir et besøk på Jens Hoff i morgen...

Hadde det ganske så kos på verandan på hytta i går; stålende sol, kaffe og strikking etter maling av hyttevegg.

For å holde rede på denne oppskriften trengs det maskemarkører, og mine er fra Back to MONO. Kjeeempepraktiske og søte; kobberringer med amethyst-perler. Sjekk bloggen til Mona for å se flere lekre varianter!
tirsdag 10. august 2010

Oldemorteppe ferdig!

Endelig er det første Oldemorteppet mitt ferdig. Jeg fant oppskift på dette på Pickles, og fallt for det. Teppet er heklet fargene natur 01, lys isrosa 06, lys isblå 08 og oliven 12 i Cotton Ligth fra Drops med heklenål nr 5, og det gikk med omtrent 20 nøster (5 av hver farge). Kanten har jeg lagt til selv, rett og slett fasmasker (tror jeg det heter), med nål nr. 4 og 3. Total vekt på teppet er 849 g og det måler 118 x 118 cm.

Detalj fra kanten av teppet.

torsdag 5. august 2010

Utfordring med premie hos BacktoMono

I går oppdaget jeg en blogg hvor jeg fant noe jeg ikke trodde fantes...lekre maskemarkører!
MonoMona er en kløpper til å lage sånne, dette er rett og slett eyecandy!
Og, ikke nok med det.
Hun har en utfordring på bloggen sin hvor hun vil vite hva vi vil ha (farge størrelse osv.)
Ta en vandring i bloggen (damen er flink til å fotografere og strikke også, hun), og bli med på utfordringen innen 15. august!
Me like!