fredag 30. juli 2010

Fru Larsen har havnet på garn-kjøret....

Jepp, du leste riktig. Jeg er virkelig på garn-kjøret for tida. Tenker bare på garn og det neste strikke- eller hekleprosjektet. Jeg ble klar over det her om dagen da jeg ikke klarte å motstår fire hesper med flott meriono-garn fra Leine Merino, kjøpt på Historisk marked under Olavsfestdagene. Garnet var egentlig litt for dyrt, men fargene var så fine.....hadde jeg hatt mer kontanter så hadde det nok blitt mer. Jeg har sansen for flerfarget garn, og når det er så flotte sjateringer som her, så er det jo umulig å motstå.

Nå gjenstår det bare å finne et passende prosjekt til disse, da. Skulle ikke være så vanskelig, Leine Merino har lagt ut oppskrifter på nett også, de...




tirsdag 27. juli 2010

Feriestrikk

Da var sommerferien over for i år, og jeg er tilbake på jobb igjen. Heldigvis relativt rolig her, slik at man har sjanse til å oppdatere seg og komme igjennom postbunken som har bygget seg opp både i hylla og elektronisk.
Har hatt tre uker på hytta sammen med mann, barn, svigerinne med hund, svigers og noen venner og deres krabater. Det har blitt en del fiske, en del båtliv, en fjelltur og mange kvelder med hyggelig samvær. Noe jobbing har det også vært, hytta trengte er strøk maling, og vi er nesten ferdige med det.
Da vi dro fra byen lå det ikke mindre en tre fulle poser med garn og hobby-utstyr (stempler, papir og Distress-maling). Sistnevnte har ligget urørt (for lite dårlig vær og for mye besøk...og det er jo bra!). men strikkepinnen og heklenåla har fått jobbe.
Ferieprosjektene mine har vært:

- strikket sikk-sakkteppe i Paris bomullsgarn fra Drops, oppskriften finner du hos Pickles. Morstomt teppe å strikke, men jeg har gått tom for garn...

- strikket pute med flettemønster. Ferdig strikket, men trådene må festes og puta monteres. Her har jeg bare tredd den utenpå en annen pute for å få fram mønsteret.

- strikket veske i fritidsgarn. Skal monteres, sy på dekor og toves.


- heklet oldemorsteppe i blått og hvitt. Både oppskrift og garn (merino) er fra Pickles. Under arbeid.




- heklet oldemorsteppet i pastellfarger, oppskrift fra Pickles og Cotton Light garn fra Drops. Er nesten ferdig, men mangler garn til kant rundt.


- strikkede sitteunderlag til en halv armada.... strikket i Fritidsgarn. Tråder må festes før toving.


Har dessuten gitt min svigerinne et lynkurs i hekling av oldemorsruter/ teppe, så hun er også i gang med et teppe.