søndag 13. juni 2010

Oldemorsteppe a la Pickles

I forrige uke fikk jeg tips av min kollega Janne om en blogg: Pickles. Jeg likte bloggen fordi den blant annet har litt annerledes, spennede og artige prosjekter; tepper, luer, skjerf og puffer.
Jeg fallt pladask for ideen om å hekle oldemorsteppe ved å bare fortsette utover og utover, istedenfor å helke små ruter. Jeg måtte selvfølgelig prøve meg på dette, så det ble et nytt besøk på garnbutikk (det fjerde bare under streiken....). Jeg valgte meg et bommuldsgarn, Cotton Light fra Drops, fordi det var forholdsvis rimelig, og det hadde delikate pastellfarger.
Foreløpig ser det slik ut; jeg har gått tom for det rosa garnet, så det blir et nytt besøk på Jens Hoff i løpet av de nærmeste dagene.....

Tør jeg nevne at det også ligger inn en bestilling i nettbutikken til Pickles på merino-garn til et nytt teppe?

lørdag 12. juni 2010

Produktiv streik

Hele forrige uke, og deler av denne uka var jeg ute i streik. Det tok ikke lang tid før både jeg og mange av mine kolleger tok fram strikke- eller hekletøy - det ble tross alt en del timer på streikevakt - og hvor mange meter med garn som gikk med er uvisst. Det ble strikket og heklet, i hovedsak sitteunderlag og bestemorsruter. De av oss som ikke hadde gode sitteunderlag i ull fra før, fant fort ut at det var greit å ha (det var ikke alltid så fint vær....). Jeg rakk å strikke hele fem stykker i løpet av streiken (vel, stikket litt på kveldtid også),
og har tovet dem etter tur og orden.
Alle unntatt det helt til høyre er strikket med Fritidsgarn fra Sandnes, og det siste er strikket med Tuva fra Marks og Kattens.

tirsdag 8. juni 2010

Kort av restepapir

Etter å ha lagd bursdagskort til svigerinnen min i forrige uke, bestemte jeg meg for å prøe å bruke opp restepapiret som ble igjen - ent halvt ark med kraft-kartong og restene av et dobbeltsidig mønstrepapir fra Recycle. Og det klarte jeg: et 15 x 15 kort og to små! Det eneste jeg satt igjen med var en smal stripe av mønsterpapiret. Flink jente!



De små kortene er veeeldig enkle, og har mønstret innside også.
Materialer:
Mønsterpapir - Splendid Anemone, kjøpt på Panduro
Blomst clearstamp - ukjent
Utstanset label - Spellbinders Nestabilities
Tsukineko Memories Black Ink
Det store kortet er laget etter en skisse jeg så i juni-nummeret til Scrapbooks etc. Jeg har med vilje latt være å stemple inni die-cut'n, til jeg vet hva jeg skal bruke det til.
Materialer:
Kraft kartong - Bazzill
Mønsterpapir - Splendid Anemone (Panduro-kjøpt)
Marvy Mega Punch
Hjørne-punch - ukjent
Ranger Adirondack Espresso Ink



fredag 4. juni 2010

2S4Y - Lauras sketch 53

Nå er det en god stunbd siden jeg har produsert et kort, men hvilken anledning er vel ikke bedre enn at min supre svigerinne Elisabeth har bursdag. Jeg har brukt denne ukes skisse hos
2 sketches 4 you. Kortet ser blått ut på bildet, men det er mer turkise i virkeligheten.
Materialliste og link kommer senere.