onsdag 27. januar 2010

2S4Y - Lauras sketch 44

Junior er på burddag i dag, og trengte et kort. En glimrende anledning til å komme i gang igjen, og få brukt ei skisse igjen. Utfordringsbloggen 2 Sketches 4 you er så inspirerende - jeg finner alltid noe jeg liker der. Ukens skisse ser slik ut:

Og slik ble mitt kort.
Har brukt/ Supplies:
Bazzill mono pink cardstock
Panduro Tilda Autumn Berry Paperstack
Bånd (ukjent)
Glansbilde
Hjørnepunch
Memories Artptint Brown blekk til å sverting av kanter





Oppdatering Midland Red

søndag 24. januar 2010

Eske-søndag

I dag har vi vært på kaffebesøk til bestemor, et forsinket bursdagsbesøk. Med oss hadde vi selvfølgelig gave: et par selvstrikkede pulsvarmere i hjemmelaget eske. Bestemor er kjempeflink til både å strikke, brodere, hekle og sy, så jeg synes det var ekstra stas å gi henne noe hjemmelaget.
Esken har jeg "konstuert" selv, den er brettet av Bazzill kraft-kartong etter mål på pulsvarmerne som lå inni. Pyntet den med papir fra K&Companys K-ology Addison collection, bånd kjøpt hos Sommer i Trondheim, diecut stanset ut med Marvy Uchida Giga punch i Bazzill kartong og stempel fra Papirloftet, og en bukett miniroser som jeg har fått (aner ikke hvor de er ifra). Har brukt Memories Artprint Brown til stempet og til å sverte kantene med.

Inni : selvstrikkede pulsvarmere med perler (åttebladsrose- mønster, siden min bestemor er halvt selbygg). Jeg husker ikke hvor mange perler som gikk med.
En liten deltalj fra esken: rosebuketten.





tirsdag 19. januar 2010

Nytt broderiprosjekt - The Midland Red

Når jeg gjør ferdig et broderiprosjekt, så tillater jeg meg alltid å begynne på et nytt - uavhengig om hvor mange andre jeg har liggende. Selv om blomstene jeg syr på er nydelige, så merker jeg at det kunne vært greit med en avveksling nå. Junior fortjener dessuten også et bilde nå - han spurte meg faktisk om jeg kunne brodere et bilde til ham også. Jeg tok fram bunken med broderiblader og lette etter noe som kunne passe til en åtteåring. Det eneste som fenget noenlunde var et bilde av et tog. Så tog blir det.
Slik ser det ut nå:
Og slik skal det bli. Jeg ser allerede nå at mitt bilde blir litt "gråere" i fargeskalaen enn dette, kanskje fordi jeg bruker DMC-garn isteden for Anchor som bildet i bladet er sydd med. Men det skal være tilsvarende like farger. Jeg synes faktisk at det blir litt mer nostalgi over bildet med gråere fargetoner. Skal få lagt ut garnfargene når jeg får samlet alle fargene (noen ligger igjen på hytta). Det er ganske facinerende å se at dampen fra pipa er i ferd med å ta form allerede.

En liten "close-up" av lokomotivet.

Dette prosjektet er betydelig større enn blomstene jeg har holdt på med i det siste - måtte regne på det, og resultatet ser dere her:






Cistusen er ferdig!

Da er jeg endelig ferdig med Cistusen - den lå brakk det meste av adventstiden, men i forrige uke fikk jeg satt de siste stingene på den.

mandag 18. januar 2010

Livstegn

Det har gått gruelig lang tid siden jeg blogget sist, og det er slett ikke noe dårlig tegn. Det har rett og slett vært passe travelt, både før og etter jul. Adventstiden gikk fort denne gangen også, jeg rakk såvidt å få ferdig de julegavene jeg hadde ambisjoner om å lage. Med en mann som er på farten det meste av desember så blir det mange oppgaver og gjøremål som faller over på meg. Det være seg julegavehandel, pynting og vasking hjemme (med måte!) og ivaretakelse av familien behov i en hektisk periode. Junior har også vært i ilden som sanger i år, dog bare en konsert og to gudstjenester i løpet av desember, men det er nok for en stakkar på åtte. Det ble lite lekser og mye juesanger de siste to ukene.
Men jeg er fornøyd! Kan ikke si annet. Jeg hadde nok ferie og avspasering til gode til å ta jula allerede 17. desember, og var ikke tilbake på jobb før 4. januar. Jeg har egentlig fått "belønning" jeg, i form at to helger på hotell, en før og en etter jul. Puslemannens jobb hadde ulebord på Røros i år, perfekt være, god mat og godt selskap. Og litt shopping selvfølgelig.
Rett etter at julen var over og man skulle tilbake til hverdagen, så var hodet mitt engasjert i skolens juletrefest. Jeg tror vi tre i arrangementskomiteen fikk til en rimelig hyggelig fest for både voksne og barn. Og når jbelen og kaoset var over, var det bare å pakke kofferten for en lanaaaag helg på Lillehammer. Puslemannen er låsesmed, og Norske Låsesmeder hadde treff, kurs og messer på Lillehammer i helgen. Artig å bare være med, men jeg fikk sneket meg med på et kurs også. Og shoppa, selvfølgelig.
Vel, jeg lovde vel før jul at jeg skulle vise fram hemmelighetene som jeg puslet med i desember. Den føste hemmeligheten var et brodert bilde til mamma. Dette er tiende åretpå tad at jeg syr årsbilde til henne, så det er vel ingen hemmelighet, men hun er fortsatt like spent på motivet.
Min Bestemor på 77 år er alltid vanskelig å kommer på julegave til, så i år laget jeg noe jeg vet jun har bruk for: kort. Lagde 18 helt enkle kort, la til konvolutter og la dem i en lekker eske med sløyfe rundt. Jeg valgte å lage 12 gratuslasjonskort og seks kondolansekort.





I tillegg ga jeg bort tre par med pulsvarmere, de husket jeg selvfølgelig ikke å ta bilde av, bare dette ene paret som min svigerinne Elisabet fikk (altså, det ene av det paret som ble til to par).