fredag 23. oktober 2009

Strikketabbe......

Uansett hva man bedriver av hobbyaktiviteter må man vel regne med å ha en tabbekvote. Hvor mange ganger har man vel ikke målt, klippet, limt, stemplet, sydd eller strikket feil? Noen ganger kan de glattes over med en blomst, en ekstra søm, litt justering eller helomvendig i planene (som f.eks. Jensemann som vil lage sybord til mor, men ender opp med ei spekefjøl...) Men noen ganger blir feilen ikke kamuflerbar, og kan selv med den største velvilje fra mor ikke ses på som en sjarmerende detalj som bekrefter at produktet er hjemmelaget og unikt. Hva gjør man da?
Ta meg foreksempel.
Den største håndarbeidstabben min må vel være da jeg strøk vliselin på feil side av et broderi.....altå ikke på baksiden som var meningen. Broderiet fikk en kjapp flyvetur fra strykebrettet til under et skap, hvor det lå i tre timer før det med stor sorg ble sendt til det store fjernarkivet på Heimdalsmyra (dvs. søppelforbrenningsanlegget). Broderiet var en nydelig rosa rose, og jeg kan fortsatt se det for meg....uopprettelig ødelagt.....
Vel, siden da har det rent mye vann i havet (dvs at jeg har klippet, stemplet, og målt feil, men stort sett fårtt til et brukelig resultat likevell.
Jeg vet jo at jeg ikke er alene om dette, ta f.eks. min kjære kollega Krimskrams-Janne som her med hennes hekletabbe.
Selv er jeg midt i en strikketabbe.
Med stor mestringsfølelse og iver tok jeg fatt på mitt andre par med pulsvarmere. Etter å ha strikket et par, og sett hvor mye garn jeg bruker på det, valgte jeg å øke opp med fem masker i lengden på varmerne, fra 40 til 45. Strikker ferdig og monterer den første varmener, glad og fornøyd (under beundrende blikk og kommentarer fra svigermor). Trær perler og starter på neste, trikker fornøyd videre helt til jeg ganske langt ut i "prosjektet" begynner å lure på om jeg la opp like mange masker på denne....fram med den ferdigstrikkede......NEI! Jeg la opp bare 40......
Siden det er uaktuelt å ta opp det jeg har strikket (det har jeg bare ikke tålmodighet til.....) konstanterte jeg raskt at disse to blir nok ikke et par........
Planen videre er å strikke to til i samme mønster og samme farge, men i forskjellig lengde.....da kan jeg i det minste gi bort et par......
Sånn går no dagan.....

tirsdag 13. oktober 2009

Pulsvarmere ferdig!

I går kveld ble jeg ferdig med mitt første par med pulsvarmere. Jeg må bare si jeg er imponert over meg selv, hadde ikke trodd at de skulle bli så fine.....vel, her er altså mesterverket.
I dag har jeg kjøpt mer garn, og i mangel på andre mønster (hadde sett meg ut ei bok, men den hadde de ikke på Husfliden) prøver jeg å tegne selv. Så får vi se hvordan det blir.


søndag 11. oktober 2009

Søndag formiddag

Det er søndag formiddag i Pusle-heimen, og her er det behagelig rolig og stille. Pusle-mannen bidrart til at Norarosdomens kirkegjengere får høre vakker korsang, Pusle-junior har gått ut for å møte en kamerat og Pusle selv koser seg med en kopp te, pc'en (veksler mellom å rydde i bildene vår og å lese blogger) og en balje med nytromlede Puslejunior-klær.
Høsten og vinteren er te-tid, og i dag drikker jeg denne teen fra IslandRose. Den kom jeg over på Jordbærpikene sist jeg var der. Den er koffein-fri, og smarker faktisk....cola med litt hibuskus.

lørdag 10. oktober 2009

Perlestrikk

Det er mange år siden jeg slo fra meg å strikke store prosjekt sånn som gensere o.l., og jeg har ikke strikket så mye i det hele tatt de siste åra. Men, i går startet jeg på et prøveprosjekt som jeg må innrømme har fått meg litt hekta. Strikking med perler. Har jo alltid syntes at pulsvarmere med perler har vært fint, men det var ikke før i forrige uke at jeg fikk troen på at kanskje til og med jeg kunne klare å strikke sånne. Jeg har nemlig trodd at de skulle strikkes rundt (med fire pinner), men det trenger de jo ikke. De kan fint strikkes fram og tilbake i rillestrikk. Mer perler.
Mønster fikk jeg av min snille kollega Hilde, og da var ikke veien til Jens Hoff lang; tre nøster Tynn alpakka og et glass med perler.
Etter intensiv perle-træing (348 perler.....) og prøvelapp (noe jeg ikke skjønte vitsen med i mine yngre strikkedager....) kom jeg godt i gang, og etter intensiv strikking i går kveld og i morrest er jeg kommet neste halvveis på en pulsvarmer. Har allerede planene klar for neste par også, jeg...

søndag 4. oktober 2009

Oppdatering Cistus

Jeg har kommet litt lenger med Citsus'en, det går i dype knallrosa toner for tida.

Lisbeth har spurt meg hva jeg skal bruke disse blomstene til.

Jeg er klar over at kjerring-faktoren blir høy her nå, men likevell: de skal bli til tallerken-dempere. Jeg bruker dekketallerkener når jeg har middagsselskaper (ikke at jeg har det så ofte, men....), og da legger jeg alltid en serviett mellom tallerkenen og dekketallerkenen for at de ikke skal gnisse mot hverandre. Jeg har ønsket meg stoffservietter i rett størrelse isteden, men ikke funnet noen. Og hva er vel da bedre enn å lage sine egne? Derfor har jeg valgt meg ut tolv ulike blomster fra et mønsterhefte. Så det er planen. Jeg holder på med den åttende blomsten nå, så jeg er godt over halvveis.



Jeg har laget et lite kort også; junior skulle på bursdag til en av jentene i klassen, og trengte et kort. Det er laget etter forrige ukes skisse på 2S4Y. Ganske enkelt; Bazzill i to farger, mønstrepapir fra Creative Imaginations (tror jeg), to primablomster og en halvperle fra Kort og godt.





torsdag 1. oktober 2009

Cistus

Jeg startet på en ny blomst i går: en Cistus.


Slik ser den ut etter en kvelds brodering. Det går jo med litt tid til å klippe opp stoff og regne ut midten på mønsteret.

Dette er den rake motsetningen til Gardeniaen; se på disse herlige knalle fargene!



Gardenia ferdig!

Da er Gardeniaen ferdig - 3953 sting i 7 farger!