mandag 31. august 2009

Det er godt med alt som er unnagjort.....

Helga har vært den stor "gjøre-ferdig ting som har ligget en stund"-helga her i huset.
Ikke bare fikk jeg husbonden til å sette i gang reparasjonen av tørketrommelen (som har stått i...to år (!).....er det mulig......han fikk ordre om å fjerne tingen eller fikse den. (status i skrivende stund: nødvendige deler er bestilt og kommer om 3-4 dager. Jeg beroliget husbonden med at jeg har ventet i to år på at tørketrommelen skulle fikses, så jeg tåler å vente i fire dager til før jeg får myke hånduker igjen.
Selv har jeg ikke vært mye dårligere:
På fredag sydde jeg de siste stingene på AOY-bildet (to poster under her), mens jeg "gledet meg" til å gå til tannlegen.
På lørdag lagde jeg ni ATC'er, men de er til en swap på Art Pieces Forum, så de kan jeg ikke vise fram ennå. Eneste jeg kan si er at tema var "mørkt og mystisk", og at jeg har tatt fram embossingpulver og varmepistol igjen.....
I går kveld slo jeg til med ikke mindre enn TO fullførte prosjekter. Det ene er en stikket aviskurv som har manglet det ene siste håndtaket i.....bortimot et år. Nå gjenstår bare montering og toving. Bilder kommer!
Fullført prosjekt nr. to er Dianthusen. Den har også lidd under AOY-bølgen, men i går kunne jeg feste tråden for siste gang på den også. 3712 sting i 7 forskjellige grønntoner.
Tada:

Vakker, ikke sant?
Detalj fra stilken

Closeup av selve blomsten.

Og, med hvert fullførte prosjekt gir jeg meg selv tillatelse til å starte opp et nytt. Neste blomst er en Gardenia som går i blekrosa toner. Her har jeg bare mønsteret å gå ettet, ikke noe bilde av hvordan den blir. Denne er også hentet fra DMC mønsterheftet Flowers.


Når jeg starter et nytt prosjekt synes jeg alltid det er spennede å se på fargene for seg selv. Her er fargene jeg skal bruke på Gardeniaen.


Da er det bare å sy i vei........

Ha en kreativ uke!






Nå tar jeg imot kommentarer også....

I helgen fikk jeg tilfeldigvis melding fra Lisbet at hun ikke fikk til å kommentere postene mine.
Noe som rimet veldig overens med at jeg ikke har hatt noen kommentarer etter at jeg la om til tre kolonner.........
Vel, feilen skal være rettet nå.
Kommenter i vei!

lørdag 29. august 2009

Første AOY-bilde ferdig!

Jepp, da er jeg endelig fredig med det første av fire All Our Yesterdays-bilder jeg har planlagt å sy. Foreløpig ligger det ustrøket og sammenrullet i et skap, inntil jeg har fått tak i passepartout og ramme.

fredag 28. august 2009

Min hemmelige pengereserve....

....var faktisk så hemmelig at jeg ikke visste om den selv en gang.....
Glad og fornøyd med en fridag hvor heimen skulle få litt etterlengtet omsorg gikk jeg friskt i gang med klesvask litt før kl. 8. En halv time senere skulle jeg tilfeligvis ned i fryseren (som står i vaskerommet nede i kjelleren), og oppdaget feilmelding på displayet på vaskemaskina. Fram med manualen (ja, jeg har den faktisk liggende rett ved siden av!) og fant ut at F3 betyr avløpsfeil.
Blæh!
Var ikke annet å gjøre enn å brette opp armene, og gripe nærmeste bøtte og begynne å tømme maskina for vann. Nærmere 20 liter senere var neste skritt å skru løs og ta ut avløpspumpa.
Og det var da jeg oppdaget den.
Min hemmelige pengereserve.
Ikke store summen, men nok til en Kaffe Latte på 7 eleven.
26 norske kroner
31 amerikanske cent
og
20 euro-cent.
Og ei hårspenne.....

Mitt tips er derfor: sjekk avløpet på vaskemaskina hvis du er HELT blakk og har veldig lyst på en Kaffe Latte på 7 eleven!


tirsdag 25. august 2009

Vinn abonnement på Vakre Hjem og Interiør hos Sivs hus

Hos Siv hus kan du vinne et års abonnement på bladet Vakre Hjem og Interiør.
Både bloggen til Siv og bladet anbefales på det varmeste!

Give-away hos Madam Mim.

Hos Mim feirer at hun har pasert 5000 treff med en give-away her. Bloggen hennes er verdt et besøk; her er det masse stemning!

Friday sketch hos Amy på Prairie Paper and Ink.

Jeg trengte et lite kort til en liten gave, og bestemte meg for å prøve å lage et mini-kort etter denne ukens fredags- skisse hos Amy på Prairie Paper and Ink. Amy er en fargerik dame som gjerne deler sine tips og teknikker med oss. Trenger du noe fragerikt å lyse opp dagen med? Amy's blogg er stedet!
I needed a small card for a little present, and decided to make a minicard using this weeks friday-sketch at Prairie Paper and Ink. Amy is an colorful girl who gladly shares her tips and tecniques worldwide. Need something colorful to brigthen up your day? Amy's blog is the place to get it!


Supplies:
Bazzil cardstock
My Minds Eye patterned paper
Ric rac
Butterflies stanps form Hero Arts
Whispers Ink.

The sentiment i handwritten and days "Congratulations!" in Norwegian.

onsdag 19. august 2009

På ville veier

Nei, nei, nei!

I forsøk på å opprette en kolonne til i bloggen min, så har jeg mistet alle blogglistene mine........
Vel, da er det bare å starte på nytt igjen, da.......

tirsdag 18. august 2009

2S4Y-Kazan's skisse nr. 33 og litt (!) shopping....

Min kjære mamma har hatt bursdag, og da må det også hjemmelaget kort til. Jeg valgte å slå to fluer i en smekk, og bruke ukens skisse fra 2 sketches 4 you.
My dear mother recently celebrated her birthday, and as always she gets a home-made card along with her gift. Kazan's sketch 33 was perfect for a nice card.

Skissen/ the sketch

Mitt bidag / my card
Supplies:

Bazzill cardstock
Paper from Making Memories: Paperie Rouge ( traced and handcut edges!)
Embossed diecut from Spellbinders
Ribbon
Stamp from Papirloftet (it says "Happy Birthday in norwegian)
Hydragea flower from Prima
Half-pearl from Kort & Godt


Mamma ble veldig glad for kortet, hun blir alltid veldig glad for alt jeg har laget selv......selv i en alder av 35 år får jeg det samme entiusiastiske smilet som jeg fikk da jeg var 5......

My mother was very happy with her card, she's alway so happy for everything selfmade I give her. Even at an age of 35 I still get the same happy and enthusiastick smile I got as an 5 year-old....


I dag har jeg vært på posten og hentet ikke mindre enn tre pakker fra Bikuben, HobbyHimmelen og Hekta på scrapping (yu-hu, rene julaften her i huset med andre ord....). Som jeg nevnte tidligere så har jeg forelsket meg i et bryllups-abum, og dette er altså starten på mitt eget. Det begynner å gå opp for meg at jeg har lagt veldig mye press på meg selv ved å publisere planene mine, men akkurat det overskygges av gleden over å skue ut over så mye vakkert på en gang.


Bazzill kartong og MM paperie mocha


MM paperie Rouge (og noe fra Lovenotes, tror jeg)


Brads og paperclips


Spiral journaling book (den måtte jeg lete lenge etter, og hadde neste gitt opp da jeg endelig fant den hos Hekta på scrapping.


Detaljer fra det nyyydelige skinnalbumet fra MM. Dette har ringer, ikke postbound som de andre albummene mine.


Ryggen på albumet.


Knapper og blomster


.....og litt Bling it fra Basic Grey til slutt.....


søndag 16. august 2009

Uken fra start til slutt

Da var en uke over igjen, og den har (som de fleste andre i sommer) sust avgårde. Det eneste jeg egentlig har å melde om er litt shopping, et stæsja kort og masse vær.

Denne hendige saken fant jeg på Bunnpris. Superpraktisk Torky-holder som havner i båten. Jeg var på jakt etter kaffepulver og frukt til lunchen da blikket mitt ble fanget av denne knall-limegrønne saken. Har Torky-holder i plast hjemme på kjøkkenet, og synes det er veldig kjekt. I Vi har ikke så stor båt (21 fot) at jeg synes det er plass til å kline fast en Torky-holder noe sted. Men tørkepapir er et absolutt must, spesielt når man står til albuene i småsei og det ser ut som det har gått liv i båten (noe det faktisk har gjort.......) Men denne i knallgrønn nylon er det definitivt plass til. Den har sprekk med rivekant i bunn, og et hendig håndtak fra bunn til topp. Og glidelås, selvfølgelig. Kosta under femtilappen tror jeg.

Samme dag, men da på jakt etter middag på ICA snublet jeg nesten over et tårn med vintage-aktive bokser fra Kellogs. Fallt fullstendig for denne søte lille jenta, og den er nå hjemmet til AllBran frokostblanding (som jeg burde vært flinkere til å spise). Var nok flere som hadde sett dem, for dagen etter var de borte alle sammen.

Vi har også rukket å møte et helt nytt menneske denne uka. Onsdag var vi på besøk til lille Ulrik, som ble født 31. juli.



Kunne selvfølgelig ikke stille på barselbesøk med kjøpekort. Siden det var knapt med tid til å få lagd et kort (jada, jeg har jo visst siden i vår at de kom til å få en gutt....) så satset jeg på å stæsje opp et "gammelt" kort isteden. Litt blonder og to-tre blomster - voila!
Har brukt:
Bazzill kartong
Bamse-stempel fra Anita's (tror jeg)
Ukjente tekststempler
Blonde fra Kort og Godt
Prima Hyrdagea
Halvperler fra Kort og Godt
Brads fra Bazzill
Blekk fra Whispers (farge: Starry, starry Night)

Og så var det dette været jeg snakket om da. Fredag var det hva vi vanligvis kaller inne-vær på hytta. Men, vi bestemte oss for å trosse været, og tok turen ut til Utro (ja, det er en plass som heter det...) for å se Storhavet slå inn over bergene. Etter et par timer og fire kraftige regn/ haglskurer synes vi det var nok. Legger med et par bilder som ble tatt mellom skurene.


tirsdag 11. august 2009

I'm in løvvv!

Selv om jeg er godt og lykkelig gift på syvende året, ligger fortsatt bildene fra den store dagen uscrappet. Jeg har liksom ikke funnet inspirasjonen til å gyve meg på dem, ikke før nå.
I'm in løøøøøøv!
Med Irma Gabbards wedding-album som er publisert i siste utgave av BHG Scrapbooks Etc.
Det traff meg rett i hjerterota, og inspirasjonen og lysten til å lage eget album er enorm! Det er merkelig det der, hvor lite (her er det snakk om en dobbelside i et blad) kan utløse så mye inspirasjon.
I tillegg til å falle fullstendig for designen har jeg i tillegg fått øynene opp for Paperie-seriene fra Making Memories. Alle fire farge-seriene er flotte, men jeg har valgt meg to; Mocha og Rouge.
Og siden det finnes lite (eller rettere sagt ingenting) av disse i mine skuffer og skap, så måtte det selvfølgelig shoppes. Det er bra det kommer lønn i morra, for å si det sånn.......
Vel, jeg gir denne en smakebit på Irmas flotte arbeid, resten finner dere her.












mandag 10. august 2009

Bill.mrk. dement broderifantast med frokostkrok

Det er mulig noen oppdaget dette før meg (uten at de har sagt noe), men siste oppdatering på All Our Yesterdays-bildet var slett ingen oppdatering. Det var det samme bildet som oppdateringen før. Muligheten for at jeg begynner å bli litt surrete (det kommer som kjent med aldren) er tilstede, men helt bortreist er jeg ikke. Så her er oppdatering 3 og 4.

Slik ser den ut nå.


Og slik så den ut sist jeg prøvde å legge ut oppdatering.


Siste helg ble tilbragt på hytta med båtliv, bading for junior, grilling og koooos. Jeg har endelig fått til frokostkroken min; møblene har stått på ønskelista i over et år, helt siden hytta stod ferdig. Her har vi sola om morgene og utover til i 12-tida. Kroken kan selvfølgelig også brukes på varme sommerdager nå det er godt med litt skygge (jeg er ikke noen sol-fantast, men trives best med å ha det litt svalt).


Der kan jeg nyte en kopp med en av mine favoritt-teer; Twinings Voyage Brasilian Baia. Koppen er nyinnkjøpt, fra Kitchn.




onsdag 5. august 2009

Ukens anbefaling og roser fra egen hage

I en kaffepause med et par kollegaer i dag (vel, det var vel mer en suppepause) ble det snakk om blogging, og jeg tilsto: Jeg blogger.
Men, jeg er selvfølgelig ikke alene (selv ikke på jobben). Min gode kollega Janne blogger også (fikk jeg vite i dag), og jeg har vært på førsstegangsbesøk i bloggen hennes. Ut fra samtaleemnene i luncher og kaffepauser så har det ant meg at vi har ganske like interesser. Vi er stor sett opptatt av de samme tingene, derfor er det en fryd å vandre rundt i krimskramset til Janne.
Hun er en kreativ dame med en husdrøm, og jeg beundrer hennes evne til å organisere hverdagen. Bloggen hennes er absolutt verdt en titt:


Ute i hagen står rosebusken min i full blomst for tida. I går tok jeg endelig til vettet og skar av noen roser til å ha inne. Rosen heter Peter Wessel, og har utolig nok overlevd i fire-fem år under mitt manglende hagetalent. Drømmen er en stor hage med roser i alle farger. Men, foreløpig må jeg nøye med meg denne ene busken.
Peter Wessel er en klaserose, og blomstene er herlig fløyelsaktige. Utrolig vakre å se på når det nettopp har regnet, og det ligger en regndråpe eller tre på rosen.






mandag 3. august 2009

Oppdatering 3 All Our Yesterdays (første bilde)

Det er vel på høy tid å komme med en oppdatering på dette broderiet, også. Som dere ser har det dukket opp både en knallrød ballong og en hund. Ballongen gir en herlig kontrast i bildet; den liver det veldig opp synes jeg. Og selv synes jeg at jeg er flink pike som klarer å sy ferdig en figur (i allefall det jeg har garn til) før jeg begynner på neste. Blir morsommere å se fremskrittet på den måten.


Retur fra monokromatisk swap

I dag kom returen fra siste swap jeg var med på: Monokromatisk swap (fra ArtPieces-forumet). Disse fem herlighetene lå i konvolutten min:

Fra Ditte:
Fra Birgit:
Fra Gro:


Fra Anette:


og fra Anita:

Jeg anbefaler samtidig en tur i bloggene til Ditte, Gro og Anette!