onsdag 29. juli 2009

Blogcandy hos Daniel

Daniel feirer et år som blogger, dvs. et år med masse"eye-candy" for oss andre. Daniel er meget dyktig, han lager masse herlige kort, så jeg anbefaler sterkt en laaaang vandring i bloggen hans.

Honest Scrap Utfordring

Jeg har fått en utfordring fra Ann-Katrin.

Utfordringen er: 1. linke tilbake til meg i bloggen sin. 2. kopiere “honest scrap” logoen til bloggen sin. 3. skrive 10 sannheter om seg selv i bloggen sin. 4. gi utfordringen videre til minst 7 andre bloggere og liste opp og linke disse til bloggen sin.

Vel, her er 10 sannheter om meg:
1. Jeg er stolt av mine to sangere (gubben og junior).
2. Jeg liker ikke å gjøre rent
3. Jeg er egentlig veldig systematisk, hvis jeg har tid nok......
4. Jeg har en tendens til å måtte samle alle fargene eller arkene i en papirserie.
5. Jeg har for tiden ikke oversikt over hva jeg har av papir og stæsj
6. Jeg tar gjennomsnittlig 600 bilder på en ukes ferie/ tur
7. Jeg har ikke printet bilder på over tre mnd.
8. Jeg hater å gå til tannlegen (er det NOEN som liker det???)
9. Jeg synes jeg er flink til å brodere
10. Jeg er ikke redd for veps, og klarer å stå helt stille når de flyr forran ansiktet mitt.
Jeg sender utfordirngen videre til:

mandag 27. juli 2009

Blogcandy hos Kristin

Kristin har en blogcandy gående i juli med masse yummy i. Sjekk ut bloggen hennes, der finner du masse herlige kreasjoner og ikke minst Timmy (scrappeverdens mest berømte katt).

Anbefaler spesielt å ta en titt på mini-albumet fra Kardemomme By! Kreativt og artig!

lørdag 11. juli 2009

Oppdatering 2 All Our Yesterdays (første bilde)


Jeg har kommet et godt stykke videre med dette, takket være rolige stunder og variert ferie-vær. Det er ganske facinerende å se hvor godt mønsteret gjengir skygger og dybden i motivet.

tirsdag 7. juli 2009

Oppdatering 1 All Our Yesterday (første bilde)

Jeg har kommet et godt stykke videre på AOY-bildet siden i går. Lisbeth lurte på hvoran jeg får tid til å brodere. Svaret er egentlig enkelt; det er sørgelig lite papirhobby å se her for tida. Jeg broderer istedenfor å gjøre andre ting. Det kommer vel mye av at det er ferie, og da er vi mye ute/ rundt omkring. Et broderi er enkelt å ha med seg i så fall: jeg putter det jeg trenger i en pose, som enten passer i veska (jeg har som regel stor veske...) eller i sekken. Det jeg trenger er: selve broderiet (aida'en som jeg syr på), mønster (et ark eller et blad), garn (på spoler. Her plukker jeg ut de spolene jeg trenger når jeg skal i gang med et prosjekt, og har dem i en liten pose til jeg er ferdig), tråd-organisator (til løse tråder) og en liten saks. Som sagt, alt går som regel ned i en liten bærepose (i ca. A4-størrelse), og der er alt samlet. Slipper å tenke på at jeg skulle hatt et bådn i en annen farge, eller et annet mønster..... Det er så lettvint at jeg som regel har det med meg når jeg vet at det blir ledige stunder; i ferjekø, på buss, tog eller lengre flyturer, og i det siste ut i solveggen.

mandag 6. juli 2009

Et broderi-prosjekt ferdig og et nytt påbegynt

På lørdag ble jeg ferdig med et broderi-prosjekt som jeg har holdt på med siden september. Det har vært et "av-og-på"-prosjekt, som jeg har tatt fram innimellom alt det andre jeg holder på med. Det er som dere ser ni sommerfugler, sydd etter et mønster som jeg fant i det engleske broderi-magasinet Cross Stitch GOLD (Issue 47, utgitt i 2007). Det eneste som mangler er grønne og røde perler (øyne). Når jeg får tid kommer jeg nok til å levere det til innramming; har lyst til å bruke dobbel passepartout på dette, sannsyligvis i brun og beige. Og mørk brun profilert ramme. Gleder meg veldig til å få dette opp på veggen.
Et hvert avsluttet prosjekt betyr at et nytt er påbegynt. Det nye prosjektet mitt består av fire bilder med All Our Yesterdays-motiver; tre små og et litt større. Jeg elsker bildene til Faye Whittaker, spesielt bildene med matrosdress-kledte barn på stranda. Jeg tror nok det er de klare fargene som tiltaler meg, men også stilen. Jeg kom godt i gang med første bilde i går, mangler selvfølgelig et par farger.